Rob 'FLY' Vliegen

  • btn
  • btn
  • btn
  • btn
Regimental Sergeant Major - Belgische Special Forces Group
Bio

Robert Vliegen, bij het grote publiek beter bekend als Fly uit het Eén-programma ‘Kamp Waes’, startte zijn carrière bij de Special Forces in 1991. Een jongensdroom die uitkwam. Een job waar hij de eer en het genoegen heeft te werken met uitzonderlijke mannen én vrouwen. Zijn carrière gaf hem niet alleen inzicht in de mooie en minder mooie eigenschappen van de mens, maar leerde hem vooral dat je ieder probleem kunt overwinnen met het nodige doorzettingsvermogen. 

“No tree can grow to heaven unless its roots reach down to hell” is eens te meer van toepassing bij de SF. “Het gaat over de dualiteit waarbij je je eigen demonen moet leren kennen vooraleer je verlichting kunt vinden. Niemand realiseert zich tot wat hij in staat is, zowel in de goede als in de slechte zin, tot hij getest én tot het uiterste gedreven wordt”, aldus Fly. 

“Om militairen klaar te stomen – niet alleen om te overleven, maar ook om te functioneren in een conflictomgeving – moeten ze voorbereid zijn op fysiek en mentaal lijden: fysieke ontbering, een tekort aan calorieën, geen slaap …  In tegenstelling tot andere elite­-opleidingen breken we onze kandidaten niet af om daaruit groeps­cohesie te creëren. We maken het steeds zwaarder voor ieder individu. Elkaar helpen is verboden bij ons. Wij halen er zo de sterkste karakters uit en maken daar een team van.”


Copyright - Informaticalessen  https://readmylips.be

Read My Lips
Mechelsesteenweg 271
2018 Antwerpen, België
03 432 98 91
contact@readmylips.be

Bekijk alle sprekers