Partners overzicht

logo-partner Sioen Firefighter Clothing

Sioen Industries is een gediversifieerd bedrijf met een uitgebreid portfolio en een stevige marktpositie. Het is wereldmarktleider in gecoat technisch textiel, Europese marktleider in veiligheidskleding en nichespecialist in fijne chemicaliën. De omzet bedraagt ca. 700 miljoen euro. Het bedrijf zet sterk in op onderzoek en ontwikkeling en verticale integratie. “Innoveren om te beschermen” is het motto van de groep. Onder de merknaam Sioen Firefighter Clothing brengen we op de diverse continenten beschermende kleding voor brandweerdiensten op de markt.
Bezoek deze partner
partner

logo-partner Vanassche FFE

VANASSCHE FIREFIGHTING ENGINEERING, opgericht in 1952, is een toonaangevende onderneming met een 50-tal medewerkers gespecialiseerd in het ontwerpen en vervaardigen van brandweervoertuigen voor openbare en industriële brandweerdiensten. VANASSCHE FIREFIGHTING ENGINEERING (FFE) is tevens verdeler van een aantal wereldmerken inzake brandweeruitrustingen en interventiematerieel. VANASSCHE FFE is reeds ISO 9001 gecertificeerd sinds 1998 met betrekking tot alle activiteiten.
Bezoek deze partner
partner

logo-partner Belgian Fire Safety BVBA

Bij Belgian Fire Safety zijn we dé uitrustingsspecialist voor elke brandweerman en kazerne. Wij hebben een ruim aanbod aan materiaal voor brandweermannen die u online kunt bekijken en aanvragen. Onze medewerkers helpen u daarna snel verder met het afronden van uw aankoop.
Bezoek deze partner
partner

logo-partner AbiWare bv

AbiWare is een softwarebedrijf dat in eigen beheer kwalitatieve softwareoplossingen ontwikkelt voor hulpverleningsdiensten, in het bijzonder brandweer, politie en ambulancediensten. Wij maken gebruik van de meest recente technologie bij het ontwikkelen van Apps en Webapplicaties. Met onze oplossingen willen we bijdragen aan een efficiënte werking van organisaties. De nadruk ligt op het aanbod van gebruiksvriendelijke software die meegroeit met de toekomstige behoeften en technologieën, en het leveren van services die de klant begeleiden – dit alles tegen een eerlijke prijs.
Bezoek deze partner
partner

logo-partner Varuflex N.V.

Dé brandslangenspecialist
Bezoek deze partner
partner

logo-partner Scania Belgium nv-sa

Scania is een wereldwijd toonaangevende leverancier van transportoplossingen. Samen met onze partners en klanten stimuleren wij de overgang naar een duurzaam transportsysteem. In 2021 leverden wij onze klanten 85.930 vrachtwagens, 4.436 bussen en 11.786 industriële en scheepsmotoren. De netto-omzet bedroeg bijna SEK 146 miljard, waarvan meer dan 20 procent betrekking had op dienstverlening. Scania, opgericht in 1891, is nu actief in meer dan 100 landen en telt ongeveer 54.000 werknemers. Onderzoek en ontwikkeling zijn hoofdzakelijk geconcentreerd in Zweden. De productie vindt plaats in Europa en Latijns-Amerika, met regionale productiecentra in Afrika, Azië en Eurazië. Scania is onderdeel van TRATON GROUP. Ga naar: www.scania.com voor meer informatie.
Bezoek deze partner
partner

logo-partner Rauwers

De Rauwers-groep verdeelt slimme oplossingen in België, Luxemburg, Frankrijk en Duitsland met een netwerk van meer dan 500 werkplaatsen. Onze oplossingen zijn gericht op het verhogen van de verkeersveiligheid (uitrusting voor noodvoertuigen, alcoholsloten, het gedrag van chauffeurs beïnvloeden via big data, ...), evenals het verbeteren van de mobiliteit en het oplossen van stedelijke uitdagingen (parkeerbeheer, gedigitaliseerd parkeerbeleid, dynamisch verkeersbeheer met sensortechnologieën, ...).
Bezoek deze partner
partner

logo-partner PL-Safety

Al meer dan 30 jaar zoeken wij samen met onze klanten en fabrikanten naar de meest geschikte PBM waarbij kwaliteit en comfort een prioriteit zijn. Want veilig werken doe je samen. Safe together!
Bezoek deze partner
partner

logo-partner Netwerk Brandweer

Netwerk Brandweer is het samenwerkingsverband van de hulpverleningszones in Vlaanderen en de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG).
Bezoek deze partner
partner

logo-partner Vandeputte Safety Experts

Vandeputte Safety Expert is uw expert in persoonlijke beschermingsmiddelen en pbm oplossingen. Wij zorgen voor uw veiligheid.
Bezoek deze partner
partner

logo-partner PAULO - Brandweeropleiding

Bezoek deze partner
partner
logoPromat
Als marktleider in passieve brandbescherming biedt Promat systemen aan waarop onze klanten kunnen vertrouwen. In geval van brand zorgen de Promat systemen ervoor dat bij brand mensenlevens gered worden, goederen gevrijwaard worden en de hulpdiensten op een veilige manier kunnen optreden. Alle Promat systemen zijn gebaseerd op moderne innovatieve concepten. Onze oplossingen voor passieve brandbescherming van gebouwen voldoen aan de strengste eisen en zijn met succes getest in onafhankelijke laboratoria volgens de Belgische of Europese normen.
Bezoek deze partner partner
logoOnebonsai
VR Fire Training PRO wordt gebruikt door professionals en strijdkrachten over de hele wereld om zich voor te bereiden op gevaarlijke situaties en om specifieke procedures te trainen. Met VR-training wordt uw personeel niet blootgesteld aan enig risico of gevaar. Vr Fire Training Pro zorgt ervoor dat uw personeel voorbereid is in geval van nood en garandeert een veilig en effectief trainingsproces.
Bezoek deze partner partner
logoVerdi
Incident intake, Alarmering en Dispatching software.
Bezoek deze partner partner
logoCWS Workwear
Flexibele dienstverlening voor duurzaam en hygiënisch onderhoud van brandweeruitrusting. CWS garandeert een volledige decontaminatie en desinfectie van werk- en brandweerkleding of andere PBM’s. Altijd en overal veilig aan het werk.
Bezoek deze partner partner
logoP.C.P-Seymour
PCP-SEYMOUR staat voor kwaliteit, uitgebreid aanbod en klantenservice. Onze taak is om u een totaalpakket aan te bieden die beantwoord aan uw strenge eisen, maar die u ook in staat moet stellen om u terug te focussen op uw echte werkzaamheden. PCP heeft zich als doel gesteld kwaliteitsvolle werkkleding en accessoires te produceren en te verdelen. SEYMOUR concentreert zich enkel op uniformen en maatwerk. Het samensmelten van PCP-SEYMOUR verenigt het beste van beide werelden en moet uiteindelijk als referentie gelden in de sector voor professionele kleding.
Bezoek deze partner partner
logoCGK Group
Biedt jouw een totaaloplossing voor veilige opslag, behandeling en gebruik van chemicaliën en andere gevaarlijke vloeistoffen.
Bezoek deze partner partner
logoGemsotec
Gemsotec creëert op maat gemaakte oplossingen en applicaties voor uw bedrijf – web, mobiel en back-end. Onze experts analyseren uw behoeften, ontwikkelen intelligente oplossingen en implementeren deze strategisch en effectief. Een enorm gemotiveerd team staat te uwer beschikking, stuk voor stuk doorgewinterde experts in hun vakgebied: industriële operaties, softwareontwikkeling & back-endsystemen en innovatieve strategie.
Bezoek deze partner partner
logoASTRID
ASTRID is de gespecialiseerde telecomoperator voor de hulp- en veiligheidsdiensten in België. ASTRID is een operator die politie, brandweer en andere hulpdiensten in staat stelt om efficiënt te communiceren, om zo het goede verloop van de operaties op het terrein en de veiligheid van de burger te verzekeren. ASTRID staat in voor de uitbouw, het beheer en het onderhoud van een radio- en pagingnetwerk en meldkamers. ASTRID levert vier belangrijke basisdiensten: radiocommunicatie, paging, dispatching-oplossingen en een mobiel spraak -en data-aanbod (Blue Light Mobile). Samen vormen ze de sleutel tot soepele, betrouwbare en doeltreffende communicatie. Afhankelijk van de noden kunnen ze op geïntegreerde wijze of volledig los van elkaar worden gebruikt.
Bezoek deze partner partner
logoABIOM Communication Systems
Abiom is toonaangevend leverancier als het gaat om professionele mobiele communicatie voor publieke veiligheid in de Benelux. Service, ondersteuning en onze eigen ontwikkelafdeling staan centraal in het bedrijf; Het geeft ons een platform waarmee wij onze klanten volledig kunnen ondersteunen en producten volledig aan kunnen passen aan de wensen van onze klanten. Abiom staat dicht bij de gebruiker ‘in het veld’ en biedt u toonaangevende fabrikanten, de juiste distributiekanalen en een sterk partnernetwerk.¬
Bezoek deze partner partner
logoRespirex International Limited
Wij zijn gespecialiseerd in het ontwerpen en vervaardigen van hoogwaardige chemische, deeltjes- en ademhalingsbeschermende kleding en speciaal beschermend schoeisel. We zijn uniek in het aanbieden van een complete service die standaard of op maat gemaakte apparatuuroplossingen omvat, gecombineerd met ongeëvenaarde training, nazorg en ondersteuning. Respirex kan je bezoeken op de stand van Vandeputte Safety
Bezoek deze partner partner
logoVetter GmbH
Sinds 1964 produceert Vetter pneumatische reddingsuitrustingen en tenten voor brandweer en medische diensten over de hele wereld. Daarbij houden we ons altijd aan ons algemene principe "Noodpneumatiek" en aan onze waarden. Kom ons bezoeken op de stand van Belgian Fire Safety, gecertifieerde partner en verdeler.
Bezoek deze partner partner
logoGeopunt - Digitaal Vlaanderen
GEOPUNT kan levens redden GEOPUNT bevat een schat aan informatie voor brandweerkorpsen. Geografische data, zoals luchtfoto’s, naburige waterwegen, scholen, industrie,… is nuttige input voor de omgevingsanalyse bij het opmaken van preventiedossiers. GEOPUNT is dan ook voor veel korpsen een standaard applicatie. Bij een interventie is het van belang om de correcte adressen te kennen (authentieke bron adressenregister) en een zicht te hebben op de innames op het openbaar domein. Hiervoor spreekt Geopunt GIPOD aan, het Generiek Informatieplatform Openbaar Domein. Deze informatie wordt weergegeven in de Geopunt-kaarttoepassing HIK - Hinder in kaart. Neem zeker even de tijd om Geopunt te ontdekken, want GEOPUNT kan echt het verschil maken! GEOPUNT is een product van Digitaal Vlaanderen.
Bezoek deze partner partner
logoS-Gard (Hubert Schmitz GmbH)
Wij ontwikkelen robuuste en duurzame brandweerkleding om ervoor te zorgen dat u de beste bescherming heeft en zo goed mogelijk kunt presteren tijdens uw brandbestrijdingsactiviteiten. Ons assortiment omvat een breed scala aan uitrukkleding voor brandbestrijding, technische reddingen, werken op hoogte, natuurbrandbestrijding en dagkleding voor stations. Apparatuur waarop u kunt vertrouwen. Kom ons bezoeken op de stand van Belgian Fire Safety
Bezoek deze partner partner
logoMercedes-Benz Trucks Belgium Luxembourg NV
Mercedes-Benz Trucks BeLux is de invoerder van vrachtwagens van het Duitse merk met de ster uit Stuttgart. Zowel trucks voor lange afstand, als voor distributie of voor de bouw worden aangeboden. Mercedes-Benz gaat er prat op dat haar trucks het beste zijn uitgerust inzake veiligheidssystemen. Speciale voertuigen voor brandweer, vuilnisophaaldienst en dergelijke kunnen er eveneens besteld worden. Aarzel niet om contact op te nemen.
Bezoek deze partner partner
logoAirbus
Secure Land Communications offers mission- and business-critical communication and collaboration tools based on advanced hybrid solutions allying broadband, Tetra and Tetrapol technologies. SLC’s dense portfolio is tailored to the needs of Public Safety professionals, as well as users in the fields of Transport, Utility and Industry (TUI), Healthcare, and Mobile Network Operators (MNOs). It includes infrastructures, networks, devices, applications, software, and services, based on the latest technologies, which enhance situational awareness, improve user experience and safety, and optimise operational efficiency.
Bezoek deze partner partner
logoSICLI NV
Specialist in active beveiliging Brandblussers - haspels -detectie - blusinstallaties -
Bezoek deze partner partner
logoShark Robotics
Shark Robotics is de Franse specialist in terrestrische robotica. Shark Robotics, opgericht in 2016, ontwerpt en produceert, volledig in La Rochelle, hoogwaardige robots die kracht, betrouwbaarheid en robuustheid combineren. Shark Robotics biedt zowel catalogusrobots als op maat gemaakte robots om aan de specifieke behoeften van haar klanten te voldoen. Zij is met name actief op het gebied van veiligheid, defensie, industrie, energie en nucleair. Kom ons bezoeken op de stand van Belgian Fire Safety
Bezoek deze partner partner
logog-company | part of Xebia
Bij g-company | Part of Xebia helpen we jou te focussen op dat wat jou uniek maakt: levens redden. Om IT-zaken hoef je je geen zorgen te maken, dat is ónze kracht. We geloven sterk in een cloud-first werkplek die simpel, flexibel, veilig én groen is. Niet alleen vanuit een IT-perspectief, maar vooral voor iedere eindgebruiker. Door gebruik te maken van bewezen, innovatieve en veilige SaaS-oplossingen, kun je blijven doen waar je goed in bent op een snellere en effectievere manier!
Bezoek deze partner partner
logoSchmidt Watertechniek BV
Schmidt Watertechniek BV is een handelsbureau werkzaam in de watertechniek en levert een systeem voor het managen van de in-en uitgaande flow op brandweerwagens.
Bezoek deze partner partner
logoMiele Professional NV
Miele Professional concentreert zich op de productie van professionele producten op het gebied van professionele bedrijfsafwasautomaten, wasserijtechniek, laboratoriumtechniek, tandheelkundige en medische techniek. Overal waar gezocht wordt naar innovatieve high-end producten met een hoge reinigingsprestatie en hoge hygiënische eisen, wil Miele Professional de eerste keus zijn.
Bezoek deze partner partner
logoSpechtenhauser Pumps GmbH
Spechtenhauser Pumpen hecht veel waarde aan korte afstanden en optimale logistiek. De leveranciers zijn daarom zo lokaal mogelijk gevestigd. Daarnaast staat het bedrijf voor de beste kwaliteit en continuïteit. Bezoek ons op de stand van Belgium Fire Safety.
Bezoek deze partner partner
logoXVR Simulation
XVR Simulation gelooft in het verbeteren van de vaardigheden en expertise van hulpverleners en incidentbestrijders door middel van simulatie. Al onze programma’s bieden een meeslepende virtuele leeromgeving voor alle niveaus en is te gebruiken bij zowel mono- als multidisciplinaire trainingen. Meer dan 150.000 hulpverleners worden jaarlijks wereldwijd getraind met XVR.
Bezoek deze partner partner
logoSafety Consulting & Technology
"SafetyCT levert met de meldkamer geïntegreerde softwareoplossingen voor de hulpverlening. Het betreft oplossingen zoals de Zonale Risicotool, Navigatie, (Mobiele) Operationele Informatie, Restdekking, Geomagazijnen inclusief Viewers en Dynamisch Alarmeren. Daarnaast bieden wij consultancy diensten voor meldkamersystemen, dekkingsvraagstukken en integratie van oplossingen in uw systeemlandschap. "
Bezoek deze partner partner
logoTexport Handelsgesellschaft M.b.h.
TEXPORT® is een fabrikant van hoogwaardige functionele kleding voor binnen en buiten. De twee belangrijkste gebieden waarin TEXPORT® produceert zijn FIRE FIGHTER en WORKWEAR. De interne ontwikkelingen variëren van functionele bovenkleding (jassen, broeken, overalls, etc.) tot functioneel ondergoed (fleece, uniformbroeken, poloshirts, etc.) tot accessoires zoals handschoenen of vlamwerende kappen speciaal voor de brandweer.
Bezoek deze partner partner
logoBMT Fire en Resque
For over 25 years, BMT has been the specialist in design, production, modification and maintenance for the professional fire fighting and emergency services at home and abroad. Every day, a team of 45 professionals works on the production and delivery of the most diverse types of containers, vehicles and advanced mobile and stationary foam extinguishing systems. With the acquisition of IFFS Innovative Firefighting Solutions in 2021, BMT has broadened its product range in the field of specialist fire fighting vehicles and extinguishing systems, allowing BMT to offer a complete range of fire fighting solutions.
Bezoek deze partner partner
logoHaagen Consultancy
verkoop oefenmateriaal brandweer
Bezoek deze partner partner
logoTheuws Firedepartement Tools
TFT Theuws firerdepartment tools zal met de Brik 1 demonstreren hoe een brandweerslang gemakkelijk op te rollen is. Het oprollen met de hand zal door de Brik 1 niet meer nodig zijn. De Brik 1 is een apparaat dat zelf een brandweerslang oprolt. Het oprollen van een brandweerslang kan namelijk ergonomisch slecht zijn voor de knieën en rug en TFT Theuws firedepartment tools heeft hier de oplossing voor.
Bezoek deze partner partner
logoBIG vzw
BIG is ontstaan vanuit de Brandweer en al meer dan 42 jaar verzamelt en valideert BIG informatie over gevaarlijke stoffen. Jaarlijks brengt BIG een selectie van de databank uit op verschillende media, de BIG Kaleidos. De nieuwe Pro licentie voor iOS, Windows en Android bevat +/- 20 000 stoffen en mengsels. Kom op de BIG-stand uw gratis Pro-licentie ophalen, zo kan u gedurende 1 maand zo zelf de nieuwe app testen. U kan ook de 22/23 editie van het brandweerinterventieboek inkijken en uw suggesties voor de volgende editie achterlaten. Op vrijdag 4/11 zal er iemand van de BIG IT-dienst aanwezig zijn voor al uw technische vragen. Tot op de BIG-stand! Het BIG-team
Bezoek deze partner partner
logoFOD - Binnenlandse Zaken
Bezoek deze partner partner
logoDecontex Benelux nv
"Decontex Benelux nv is gespecialiseerd in het totaalonderhoud ( decontaminatie en desinfectie ) van hoogwaardig beschermend textiel en PBM's; dit op een ecologisch verantwoorde manier met een minimale impact op de functionaliteit. Hierin is Decontex uniek. In België en Nederland wordt deze service in de verschillende sectoren aangeboden onder de vorm van een service-model. Decontex® Technology is de enige oplossing die een volledige decontaminatie van interventiekledij mogelijk maakt, de levensduur van de kledij verlengt en de ecologische voetafdruk aanzienlijk verlaagt. "
Bezoek deze partner partner
logoMagenta MMT B.V.
Magenta MMT B.V. is opgericht in april 1995 en ontwikkelt sindsdien hoogwaardige systemen voor de algehele organisatie rondom het beheren en verbeteren van de (vak)bekwaamheid van individuele medewerkers en de organisatie als geheel. De nadruk bij onze dienstverlening ligt op het verzorgen van een totaalpakket, nl. Techniek + Kennis + Ondersteuning Wij vinden dat goede software alleen tot volle bloei kan komen bij een goed en breed draagvlak binnen de organisatie. Vandaar dat onze onderneming de perfecte balans heeft gevonden qua software ontwikkelaars en consultants.
Bezoek deze partner partner
logoHobrand Bv
Hobrand BV is sinds 1983 actief als dé totaalleverancier van hoogwaardige en kwalitatieve brandweermaterialen, reddingsmaterialen en veiligheidsmaterialen. Met ons uitgebreide productassortiment en premium merken voorzien wij o.a. veiligheidsregio’s, industrieën en rijksoverheid instanties van professionele uitrusting voor het bestrijden van incidenten, reddingsacties en het beschermen van mens en omgeving. Onze dienstverlening bestaat verder uit service, onderhoud, installatie, keuringen, verhuur en turnkey projecten. Vanuit onze vestigingen in Tiel en Lier (België) staan wij voor u klaar.
Bezoek deze partner partner
logoe-BO Enterprises
e-BO Enterprises is de betrouwbare partner voor bedrijven en publieke instellingen die nood hebben aan intelligente platformen voor contentdistributie, data integratie, veilige cloudoplossingen en efficiënte netwerkinfrastructuren en -diensten. Vandaag is e-BO actief als leverancier van hoogbeveiligde private LTE-, Wifi- & BLE netwerkdiensten voor offshore windenergieparken maar ook noodhulpsituaties voor openbare veiligheidsdiensten zoals brandweer, politie, kustwacht en justitie.
Bezoek deze partner partner
logoLukas Hydraulik GmbH
LUKAS-producten worden nog steeds door de eigen productieafdeling vervaardigd met kwaliteit die "Made in Germany" is en over de hele wereld verzonden. Het LUKAS-team legt hier zijn hart op en vervaardigt elk product met precisie en passie. Kom ons bezoeken op de stand van Belgian Fire Safety, gecertifieerde partner en verdeler.
Bezoek deze partner partner
logoSecuritas
Services In Safety is een onderneming uit de Securitas groep gevestigd in Kapellen. Gespecialiseerd in het bieden van totaaloplossingen aangaande veiligheid. Wij leveren o.a.. brand- en veiligheidswachten, toezichthouders, gasanalisten, preventieadviseurs, … . Daarnaast kan je bij ons ook terecht voor het huren van veiligheidsmateriaal. Wij werken vnl. samen met bedrijven in de petrochemische sector.
Bezoek deze partner partner