icon Brandweercongres
20/04/2021 pm 12:45

Voor in je agenda!

share-square share-square share-square share-square

Brandweervereniging Vlaanderen organiseert ook dit jaar opnieuw een brandweercongres. We vertrekken dan ook vanuit de positieve instelling dat het dit jaar terug mogelijk zal zijn om samen te komen voor dit gebeuren op een unieke locatie, het brandweerdepot in Weelde waar de unieke collectie van de Belgische brandweerwagens staat.

quotes
Een brandweercongres is nodig, het brengt de brandweer dichter bij elkaar, daar is iedereen van overtuigd. ”
Bevraging brandweercongres 2019
Keep it Safe

Dit jaar is het thema “Keep it safe”, een onderwerp dat voor ons zeer belangrijk is. Als hulpverleners betreden we geregeld buiten onze veilige comfortzone tijdens interventies en dit jaar moeten we nog extra aandacht besteden aan onze veiligheid. 

Het team is reeds hard bezig met de voorbereidingen en het programma staat bijna volledig op punt.

Brandweerbeurs

Zoals elk jaar kan je naast het congres eveneens de brandweerbeurs bezoeken waar onze partners hun producten en diensten voorstellen en waar ook ervaringen kunnen uitgewisseld worden.

De brandweerbeurs
Plenaire sessie en workshops

programma

Dit jaar zal je, naast de plenaire sessie, twee workshops kunnen volgen die je kiest uit een gevarieerde lijst. Het brandweercongres is bedoeld voor iedereen, dus ook voor de administratieve en ondersteunende diensten wordt op vrijdag een aangepast programma voorzien.

Collega's onder elkaar

Het belangrijkste echter is dat dit congres ons de kans biedt om na dit moeilijke jaar terug samen te komen onder collega's. Na dit moeilijke jaar is dit iets wat we echt verdienen.

Het brandweercongres, een congres voor en door de brandweer.