Trajecten
31/07/2021 pm 15:11

Traject Bedrijfsbrandweer

share-square share-square share-square share-square


Nieuw dit jaar hebben we, buiten het reguliere congres, enkele trajecten lopen: jeugdbrandweer, brandweervrouwen, ere-brandweer, kynologen en uiteraard bedrijfsbrandweer (TKIB). Van deze laatste worden er deze editie al enkele aangeboden. 

 

Om de veiligheid binnen een bedrijf te garanderen ivm incidenten gevaarlijke stoffen, branden of andere risico's beschikken de meeste over een intern brandweerkorps. Team programmatie heeft er voor gezorgd dat dit jaar BASF Antwerpen nv en Stolthaven Oiltanking Antwerpen hun specialiteiten komen toelichten. Het spreekt voor zich dat we deze items de komende jaren verder willen uitbouwen

We hebben daarom Walter Meyvis uitgenodigd in het brandweermuseum om hier de nodige aandacht aan te schenken. Als voorzitter van de TKIB, de overkoepelende organisatie van de bedrijfsbrandweerkorpsen, is hij voorstander voor een betere samenwerking tussen de bedrijven en openbare brandweerdiensten. Het congres is daarom de ideale gelegenheid om hier verder aan te bouwen.